Vivus

vivus kreditiКои са Вивус?

Вивус е част от кредитната група „4 Финанс“ ЕООД. Компанията оперира не само в България, но и в редица страни от Западна Европа като например Великобритания, както и от другата страна на Атлантическия океан в Канада. Тя е едно от най-уважаваните имена в сферата на бързото кредитиране.

Какви продукти предлагат Вивус БГ?

Като цяло компанията е изключително тясно специализирана в краткосрочното микрокредитиране, което и позволява да постигне възможно най-високото качество на услугата, което човек може да очаква. Заемите от Вивус БГ са в рамките на 50 до 350 лева. Вивус БГ предлага изключително персонализиран подход при отпускане на заеми, което позволява при редовни и коректни клиенти да бъдат отпуснати и по-високи заеми.

Кои са техните клиенти?

Клиенти на Вивус са хора от различни възрасти, различни професии и различни държави. Това са хора, които търсят малки суми пари за посрещане на неочаквани разходи и сметки. До сега компанията е отпуснала над 5,5 милиона кредита, което може да се опише като изключително впечатляващо постижение. От Вивус БГ кредит може да изтегли абсолютно всеки български гражданин на възраст над 19 години, като изискванията към кандидатстващите са минимални.

Предлагат ли Vivus онлайн кредитиране?

Да, компанията предлага онлайн заеми. Освен това трябва да се каже, че Вивус БГ е тясно специализирана в отпускането на онлайн бързи кредити. За целта е необходимо да разполагате с банкова сметка, където пари да ви бъдат преведени.

Как и къде мога да погася своите задължения?

Както сте получили заема си по банков път, така и се изисква да го върнете, тоест отново по банков път. Това спестява много време неудобства и размотаване.

Какви са предимствата на Вивус?

Тясната специализация в микрокредитирането и бързите заеми до заплата им помага да предложат продукт от много високо качество.

Какви са недостатъците на Вивус?

Именно специализацията само в една област, която прави компанията толкова харесвана, същевременно е и основният недостатък, защото така компанията не може да задоволи търсенето на по-различен тип продукти на пазара, например кредити в значително по-големи размери и за по-голям период от време.

Колко пари ще трябва да върна на 300 лева заем?

Лихвеният процент на Вивус БГ е очевидно по-прозрачен и лесен за разбиране, отколкото при повечето кредитни компании. Така например, Вивус ясно и точно обяснява как се формира лихвата и какви са разходите по съответния кредит. На кратко всичко изглежда така: На всеки 100 лева заем вие дължите 3,40 лева лихва, ако изтеглите 300 лева за срок от 30 дни, вие ще дължите лихва от 10,1 лева. Добавя се цената на услугата в случай, че става въпрос за бърз кредит, който се отпуска до 15 минути. В случая сумата е 46.9 лева.

Оценка от 1 до 10:

Близост до потребителите

Цялата процедура по кандидатстването, от началото до края, се извършва изцяло онлайн от комфорта на вашия дом, тоест напълно отпада нуждата да се ходи където и да било. На тази база не е възможно компанията да бъде по-близо до потреблението, което я прави един от лидерите в бранша.

(10/10)

Онлайн присъствие

Компанията има много силно онлайн присъствие. Всички услуги, които предлага, са на разположение на потребителите в интернет. Интернет страницата на Вивус е изключително лесна за навигиране и предоставя напълно ясно и прозрачно всичката информация, която може да ви е необходима за да вземете решение дали искате да се възползвате от техните услуги.

(10/10)

Лихви

Лихвите на Вивус са не само ниски спрямо повечето конкуренти на пазара, но и бият почти всички останали по прозрачност и яснота. На практика за потребителите не остават неясноти или неприятни изненади и това прави компанията доста предпочитана.

(10/10)

Продукти

Вместо множество различни продукти, Вивус се е специализирала в отпускането на един конкретен тип бърз заем, но е достигнала почти до съвършенство в предлагането на услугата.

(10/10)

Целева аудитория

В целевата аудитория може да попадне абсолютно всеки, който е на възраст между 19 и 65 години и разполага с редовни доходи. Този тип кредити, които Вивус предлага, са известни под името “кредит до заплата”.

По тази причина най-често кандидатстващите са работещи хора в активна възраст, които искат да погасят своите комунално битови разходи със заем от компания за бързо кредитиране в случай на забавена работна заплата. Разбира се, това е съвсем общо описание, тъй като на практика кредитополучател може да бъде всеки, който отговаря на критериите по възраст и има доходи.

(9/10)

Срокове на погасяване

Сроковете за погасяване са различни от тези на повечето компании. Така например много финансови институции предлагат заеми например със срок на погасяване от 1 до 12 месеца или от 1 до 16 месеца и други подобни. При Вивус заемите са краткосрочни, тоест до 1 месец.

Това позволява да изтеглите дори и съвсем малки суми и да ги погасите след 5 или 10 дни например. Въпреки че компанията е специализирана в краткосрочно финансиране на клиенти, търсещи суми в по-малки размери, все пак при нужда съществуват опции за удължаване сроковете на кредита.

(7/10)

Бързина при отпускане на заема

Броени минути след получаване на вашата заявка, вие ще получите отговор за това дали сте одобрени. Ако това е така ще получите исканата от вас сума в банковата си сметка. Обработката на заявката при бързите заеми на Вивус трае по-малко от 15 минути. На практика, малцина компании биха могли да обработят поръчката ви с по-голяма скорост.

(10/10)

Обща оценка: (9,4/10)

4.7/5 - (40 votes)
Публикувано в Кредитни компании