РазПро Кредит

razprocreditКои са РазПро Кредит ЕАД?

РазПро Кредит ЕАД е едно от известните имена в сферата на кредитирането в България като компанията е фокусирала своето внимание основно на територията на град Варна, където се намира всъщност и седалището на финансовата институция, както и в някои от околните по-малки градове като например Добрич, Търговище и други. Кредитната компания представлява финансова институция по смисъла на чл.3 от Закона за финансовите институции.

Какви продукти се предлагат?

Най-общо казано, кредитите, които се предлагат в РазПро Кредит ЕАД, могат да се поделят на потребителски заеми, ипотечни заеми и бизнес заеми, като всички притежават различни особености.

РазПро Кредит ЕАД е специализирана както в отпускането на бързи заеми от по-малки до средни по големина размери в границите между 250 и 2000 лева, но също така и в лизингите и ипотечното кредитиране. Компанията предлага възможността да избирате от широк асортимент продукти и гъвкаво да избирате начина, по който да погасявате своите финансови задължения.

Кои са техните клиенти?

Клиентите на РазПро кредит са най-различни физически лица и фирми, които се нуждаят от финансиране бързо на момента. Физическите лица, които търсят заем, обръщайки се към кредитната институция получават отговор на своето запитване изключително бързо, най-често в рамките на 30 минути.

Физическите лица обаче не са единствените клиенти на кредитната компания. Тук се отпускат и специализирани бизнес кредити, които са предназначени изцяло за нуждите на бизнеса. Възможностите са различни, но като цяло може да се каже, че сумите достигат размери до около 7000 лева.

Разбира се, можете да използвате и много по-малки суми. Долната граница за бизнескредитирането е 250 лева. Сроковете за погасяване на тези заеми варират в много широки граници, като започват от 6 месеца и могат да достигнат до 60 месеца!

Удобството на онлайн кредитирането

С цел удобство за своите клиенти, РазПро Кредит предлага възможността да получите заем както на място в офиса на компанията, така и онлайн. През последните години онлайн кредитирането става все по-популярно и редица компании го предпочитат, тъй като намалява нуждата от отваряне на офиси във все по-малки населени места и предлага комфорт и за двете страни – и за кредитора, и за кредитополучателя.

Ипотечно кредитиране

РазПро Кредит ЕАД отпуска кредити срещу ипотека и това е един от основните продукти на компанията. Тук трябва да отбележим обаче, че продуктите в небанковите финансови институции се отличават от тези на банките. Обърнете внимание, че сроковете са по-кратки (например 5 години), а лихвите могат да са по-високи на годишна база.

Как и къде мога да погася своите задължения?

Като цяло вие бихте могли да избирате между две различни възможности. От една страна можете да извършите погасяването на вашия дълг по интернет. Другият вариант, който често е по-предпочитан от по-възрастни кредитополучатели, е да изплатите своите задължения на място в офис на финансовата институция РазПро Кредит ЕАД.

Какви са предимствата на РазПро Кредит?

Предимствата на РазПро Кредит ЕАД не са едно или две, но на първо място трябва да подчертаем близостта до потреблението във Варна и областта. Много кредитни компании залагат единствено на големите населени места, но в случая можем да видим, че освен във Варна, компанията има и редица офиси в много по-малки населени места в района.

Това е изключително удобно за по-възрастни хора, които за разлика от младите, не са толкова добри в ползването на новите технологии и не винаги имат възможност да използват компютри, а в случая кредитната компания се намира само на една ръка разстояние от тях. Сред предимствата на компанията трябва да споменем и факта, че не дължите никаква такса за кандидатстване или за разглеждане на документите.

Какви са недостатъците на РазПро Кредит?

Основният недостатък на компанията е същата причина, която от друга гледна точка е едно от най-големите предимства, а именно локализацията в района на Варна. Така например, ако сте възрастен човек с ограничена мобилност и липса на достъп до интернет и високи технологии, то тегленето на заем от разположената в района на Варненска компания може да бъде трудно за вас. Особено ако живеете в другия край на страната трябва да изкарате компанията от списъка с възможности пред вас.

Оценка от 0 до 10 (поставя се на базата на 7 критерия, сред които близост до потребителите, онлайн кредитиране, лихви, разнообразие от продукти, целева аудитория, бързина на кредитиране и срокове за погасяване) :

  • Близост до потребителите (5/10):

РазПро Кредит ЕАД има пазар, който обхваща Варна и района. Компанията за бързи кредити има също така представителства в по-малките населени места в областта. Това я прави изключително полезна за жителите на морския град и съседните селища. Тъй като обаче тук се фокусираме върху компанията в национален мащаб, ще поставим неутрална оценка 5.

  • Онлайн присъствие (10/10):

Възможността потребителите да теглят заем по интернет е несравнимо предимство. Като съчетаем това и с бързината на обслужване от по-малко от 30 минути няма как да поставим на РазПро Кредит оценка различна от 10.

  • Лихви (4/10):

Лихвите на РазПро Кредит имат тенденция да намаляват с увеличаване на кредита. Това е добре. Лихвеният процент варира от 3 до 5% на седмица, което е средно. Недостатък е, че се изчислява на седмична база. Предимство е, че няма такси за предсрочно погасяване, така че можете да направите това в удобен за вас момент. Ако изтеглите 300 лв, което е един от най-търсените бързи заеми лихвеният процент ще е 5% седмично.

  • Продукти (6/10):

Компанията предлага малко над средното разнообразие от продукти. Предлагат се 5 вида бързи заеми, както и бизнес кредити и ипотечни заеми. Това дава на клиентите възможност да изберат най-подходящия за тях продукт.

  • Целева аудитория (7/10):

Целевата аудитория е разнообразна, насочеността е не само към физическите лица, но и към фирмите. Предлагат се както обезпечени, така и необезпечени кредити. Всичко това прави обхвата на фирмата добър и над средния, на фона на не малко компании, които са съвсем тясно специализирани.

  • Срокове за погасяване (6/10)

Сроковете, особено при потребителските кредити, са доста гъвкави, което създава удобство за клиента.

  • Бързина на кредитиране (8/10)

Бързината е едно от големите предимства на компанията. При кандидатстване ще получите отговор в рамките на 30 минути, което сред доста добрите постижения в сферата на кредитирането.

Обща оценка:

6,6/10

4.7/5 - (60 votes)
Публикувано в Кредитни компании