Provident

providentКои са Провидент?

„Провидент Файненшъл България“ ООД е юридическо лице, по-добре познато на своите клиенти под небезизвестното име Провидент. Компанията оперира на финансовите пазари на не малко страни. Част от британска финансова група, компанията оперира на пазари в Централна и Източна Европа, както и части от Северна Америка. Само в Източна Европа, в това число и в България, Провидент обслужва над 2,6 милиона клиенти.

Какви продукти предлагат от Провидент?

Провдент има богат опит и ноухау в отпускането на бързи заеми. Компанията, която оперира вече над 130 години, предлага на родния пазар кредити в размер от 200 до 2500 лева. На кратко, кредитните продукти, които Провидент предлага, могат да се опишат като краткосрочно и необезпечено финансиране в малки размери.

Кои са клиентите на Провидент?

Клиентите на Провидент са хора от голям брой страни по света. Това са хора, които са навършили 18 години и имат редовни и стабилни доходи, които да потвърдят, че кредитополучателят ще може да погаси задълженията си към кредитора. За получаване на заем е достатъчно да притежават лична карта, за да удостоверят своята самоличност.

Предлагат ли Провидент онлайн кредитиране?

Да, Провидент предлага онлайн финансиране. Компанията предлага възможността да избирате кандидатстване онлайн или чрез разговор с кредитен консултант. Онлайн кредитирането предлага удобството да попълните нужната информация в сайта на компанията, след което да изчакате, за да видите дали ще ви бъде отпуснат заем. До 24 часа ще знаете дали сте одобрени. В случай че сте, компанията ви отпусне заема, то парите ще получите по банков път или от кредитен консултант.

Как и къде мога да погася своите задължения към Провидент?

Погасяването към Провидент не се отличава от получаването на средствата. Парите трябва а бъдат изплатени в ясно опоменатите срокове от вас по банков път или отново чрез кредитен консултант.

Какви са предимствата на Провидент?

Провидент разполага с отлична репутация, която се стреми да поддържа чрез високото ниво на обслужването, което предлага, както и със своя изключителен ноухау. Компанията предлага не само възможността да получите парите си по банков път, но и ако е по-комфортно за вас, вие бихте могли да получите заема у дома с помощта на услугата “Кредит у дома”. Сред предимства са и по-гъвкавите срокове в сравнение с много други кредитни компании, които предлагат бързи заеми.

Какви са недостатъците на Провидент?

Недостатък е, че не можете сами да определяте размера и броя на вноските, както и кога трябва да ги внасяте. Това се решава от компанията, а вие имате избор измежду 2 или 3 опции, които те ви предлагат.

Колко пари ще трябва да върна на 300 лева заем?

Ако изтеглите сумата от 300 лева за 27 седмици (това се равнява приблизително казано на половин година), вие ще трябва да върнете своя заем под формата на 27 седмични вноски в размер от 12,37 лв. Като се прибави и годишния процент на разходите по кредита и таксата за оценка на досие, крайната дължима сума би била 333,89 лв.

Ако искате да ползвате и услугата “кредит у дома”, ще трябва да заделите допълнително 122,80 лв. Крайната дължима сума в случая би била 456,69 лв.

Ако пък изберете другата възможност, а именно да изплащате заема не с 27, а вместо това 45 седмици, вие ще дължите 45 вноски в размер от 7,29 лв. Към това се прибавя и годишен процент на разходите по кредита в лева и таксата за оценка на досие и се формира крайната дължима сума от 355,98 лв. Ако прибавите и такса за “кредит у дома”, то сумата ще бъде 530,82 лв.

Оценка от 1 до 10:

Близост до потребителите

Провидент е на една ръка разстояние до своите клиенти. Тук трябва да кажем, че компанията не само предлага онлайн кредитиране, при което напълно отпада нуждата за посещение на офис на кредитна компания, но и предлага възможността да се възползвате от услугата “кредит у дома”, при което парите ще ви бъдат доставени на място! В допълнение може да се каже, че компанията разполага и с офиси в почти всеки по-голям български град.

(10/10)

Онлайн присъствие

Провидент предлага не само онлайн кредитиране, но също и много богата информация за себе си и своите услуги на своята интернет страница. На практика, присъствието на Провидент в интернет предлага цялата нужна информация, която бихте могли да искате да знаете, за да вземете разумно решение и да направите коректен избор.

(10/10)

Лихви

Лихвите на Провидент са атрактивни, а самият уебсайт на компанията ви дава възможност иключително лесно да изчислите колко точно ще бъде сумата, която ще трябва да върнете като изчислите дори и допълнителните услуги, които евентуално бихте желали да ползвате.

(9/10)

Разнообразие от продукти

Кредитите, които Провидент отпуска, варират в широки граници. Те са предназначени за широк кръг от потребители, които имат нужда от бързо кредитиране. Вноските са смалени до минимум, което улеснява връщането на заема.

(9/10)

Целева аудитория

Целевата аудитория на компанията е доста широка и обхваща всички пълнолетни хора с редовни доходи. Клиентите могат да са хора от абсолютно всяка част на България, което е изключително удобно дори за хора, които живеят и в най-изолираните и откъснати кътчета на България.

(10/10)

Срокове на погасяване

Сроковете за погасяване са ясно обозначени и можете да избирате между няколко различни варианта – 27 седмичен срок с 27 седмични вноски, 45 седмичен срок с 45 седмични вноски и 60 седмичен срок с 60 седмични вноски.

За да разберете дали сумата, която желаете да изтеглите, може да бъде поделена на съответния брой вноски е напълно достатъчно да посетите сайта на компанията или просто да се свържете със служител на Провидент.

(9/10)

Бързина при отпускане на заема

Провидент предлага бързо и качествено обслужване. При кандидатстване за заем компанията гарантира, че ще обработи поръчката ви в рамките на 24 часа.

(8/10)

Обща оценка: (9,29/10)

4.7/5 - (46 votes)
Публикувано в Кредитни компании