Ferratum

ferratumКои са Фератум?

Фератум е компания, която е позната на територията на цяла Европа, а вече и в България. Основната дейност на финансовата институция е да предлага на своите клиенти кредити, като се специализира основно в отпускане на бързи заеми по интернет и по телефона.

 

Какви продукти предлагат във Фератум?

Фератум предлага малки суми и безспорно е сред лидерите в микрокредитирането на континента. Компанията доказва максимата, че не е важно да предлагаш голям брой продукти, а е за предпочитане да предлагаш една услуга, но да си ненадминат в нея. Фератум предлага малки суми от 50 до 1000 лева и за кратки срокове от време.

Кои са техните клиенти?

Клиентите на Фератум са основно работещите хора на възраст от 21 до 70 години. За да бъдете одобрени се изисква да имате чиста кредитна история и валидна лична карта. От услугите на компанията могат да се възползват хора от всички краища на страната, защото за заем се кандидатства основно онлайн или по телефона, така че няма голямо значение къде живеете.

Предлагат ли Ferratum онлайн кредитиране?

Да, Фератум предлага възможността да се възползвате от удобството на бързото онлайн кредитиране.

Как и къде мога да погася своите задължения към Фератум?

Когато настъпи момент за погасяване на кредит, бихте могли да го направите по банков път, както и в клон на EasyPay, Net1 и Creditour.

Какви са предимствата на Фератум?

Предимство на компанията е, че ако изпитате затруднение в момента на погасяване, компанията предлага възможност да кандидатствате за удължаване на срока със 7, 15 или 30 дни. Това ще ви помогне да избегнете наказателни такси и няма да навреди на вашата кредитна история.

Какви са недостатъците на Фератум?

Може би единствения недостатък, който може да се открие е по-малкият размер на продуктите, които се предлагат от компанията, както и малко по-кратките срокове, но всичко това все пак е съобразено с конкретния тип кредитен продукт.

Колко пари ще трябва да върна?

Ако изтеглите сумата от 300 лева за срок от 30 дни, вие ще дължите сумата от 310,14 лева, тоест лихвата ви за периода ще е 10,14 лева. Освен това, при първи кредит обикновено получавате шанса да се възползвате от уникалния безлихвен заем.

Оценка от 1 до 10:

Близост до потребителите

Фератум е винаги само на една ръка разстояние от своите клиенти благодарение на възможността за бързо онлайн кредитиране. Можете да кандидатствате без да напускате вашия уютен дом и след това просто да получите парите по банков път. Своя заем можете да изтеглите и от клон на EasyPay, Net1 или Creditour. Системата, по която се кандидатства, дава възможност дори и на хора живеещи в отдалечени провинциални населени места да кандидатстват с лекота.

(10/10)

Онлайн присъствие

Компанията има силно онлайн присъствие. Техният уебсайт предлага информация за всичко, което би интересувало техните клиенти. На интернет страницата на Фератум има и калкулатор, с чиято помощ да изчислите колко пари ще трябва да погасявате при теглене на избраната от вас сума.

(10/10)

Лихви

Лихвата за заем от 300 лева за 30 дни е 10,14 лева. ГПР е 49.85%.

(9/10)

Продукт

Компанията предлага два основни продукта – кредит до заплата в размер до 700 лева и срок на погасяване до 45 дни и кредит на вноски, чиито размер може да достигне до 1000 лева, а срокът на погасяване може да достигне до 6 месеца.

(9/10)

Целева аудитория (обхват)

Целевата аудитория на Фератум е изключително широка. Всеки, който е на възраст между 18 и 70 години, има доходи, с които да погаси задълженията си, има чиста кредитна история и се нуждае от малка сума на момента, може да кандидатства по интернет, чрез SMS, в офис на компанията или в клон на Webbroker, Creditour или Net1.

(10/10)

Срокове на погасяване

Сроковете за погасяване на кредитните задължения не са големи. Обикновено става въпрос за краткосрочни заеми, като максималният срок, за който можете да кандидатствате е 45 дни. Предвиждат се възможни удължавания на срока от 7, 15 или 30 дни, в случай че изпитвате затруднения с погасяването в момента. Освен стандартния кредит До заплата, чиито срок, като вече споменахме, е 45 дни, компанията предлага и заеми в размер до 1000 лева и срокове на погасяване до 6 месеца и месечни вноски.

(7/10)

Бързина при отпускане на заема

Кредитната компания се гордее с бързото и качествено обслужване на своите клиенти. При кандидатстване за заем във Фератум, вашата заявка ще бъде разгледана до няколко минути.

(10/10)

Обща оценка: (9,29/10)

4.7/5 - (39 votes)
Публикувано в Кредитни компании