Кредити до 5000 лева

Всеизвестният бърз кредит до 5000 лева често бива обвиняван за какво ли не. Най-честото, което можете да чуете за него е, че фирмите, които го предлагат искат нечовешки лихви, а на този фон сумите са изключително малки. А какво да кажем за сроковете, които са толкова кратки и човек трябва да върне парите още преди да се е усетил?

Истината за бързия кредит до 5000 лева

Всъщност истината е такава, че този вид финансиране в действителност оказва много силен положителен ефект върху бюджета на домакинствата. Факт е, че по този начин може значително да се увеличи благосъстоянието на семейството. За тази цел обаче е важно да се отбележи, че човек трябва да използва парите разумно и по предназначение.

Противниците на бързите кредити обаче заемат противоположна позиция. Редица финансисти се обявяват против бързите кредити и смятат, че те са един наистина много скъп продукт. Те смятат, че това абсолютно противоречи на основната идея на този продукт, а именно да подпомогне хората с по-ниски доходи.

Като цяло, тези заеми са предпочитани от хората с по-ниско образование и доходи под средните. Причината е, че те по-лесно могат да се подведат от това, че ще имат облаги от ползването на този кредитен продукт. В същото време не си дават сметка, че по този начин ще увеличат задълженията си.

банкнота от 5000 леваЗастъпниците на тази форма на финансиране остро се противопоставят на подобни теории. Според тях, фирмите за бърз кредит до 5000 лева отпускат средства на хора, които биват пренебрегнати поради по-ниските си доходи. Това са хора, които често не могат да получат финансиране по друга линия, защото няма как да докажат платежоспособност.

В най-честия случаи, тук говорим за потенциални клиенти, които не разполагат с други гаранции освен трудов договор, тоест гарантират сами. Това ги измъква от неудобното положение да търсят помощ и подкрепа от близки хора, което се отразява доста положително на самочувствието.

Развитие на финансирането до 5000 лева

За тази форма на финансиране може да се каже, че тя се развива най-добре в страни на определен цикъл от своето развитие. Така например, в западните общества момента на бързите пари вече е преминал през изминалите десетилетия. В същото време, в повечето страни в Източна Европа той сега е във възход. Има и по-бедни страни, до които тази форма на предлагане на заеми още не е достигнала, защото са на по-задно икономическо стъпало.

Според противниците на бързият кредит до 5000 лева, той увеличава задлъжнялостта на хората. Счита се например, че много хора не погасяват заемите се. Вместо това, те теглят нови за да изплатят старите. Като резултат, това води до постепенно задълбочаване на състоянието на задлъжнялост.

Според анализаторите обаче, няма никакви доказателства, които да сочат, че тегленето на подобни заеми влошава финансовото състояние. Специалисти смятат, че всъщност това по-скоро може да позволи на хората да избегнат финансовите сътресения. Тези суми много често се погасяват дори в рамките на първите няколко дни.

Нуждата ­от теглене на кредит до 5000 лева

Основното, което кара хората да теглят пари по тази система, е необходимостта от погасяване на сметки по битови разходи или пътуване в чужбина, покупка на електроуред и много други.

Някои специалисти обаче предлагат и още интересни факти свързани с тази услуга. Докато няма никакви доказателства, че бързите кредити водят до състояние на задлъжнялост, все пак има и сянка на съмнение. Тя идва от там, че хората, които са теглили подобен заем са двойно по-изложени на несъстоятелност, отколкото тези хора, които не са ползвали тази услуга.

Привържениците на бързите пари обаче и тук не остават длъжни. Те обясняват това съвсем лесно. Според мнозина от тях, проблемът не е в ползването на тази услуга, а в това, че хората, които в даден момент са се възползвали от тази услуга е по-вероятно да спадат към социална група с по-ниски доходи.

Привържениците на кредитния рейтинг също обръщат внимание на този тип финансиране и следят как се отразява то на хората. Резултатите са еднозначни, а именно, че на практика този тип услуга не подбутва нито напред, нито назад финансовото състояние на потребителя.

По тази причина може да се заключи, че бързият кредит до 5000 лева не е полезен или вреден. Това към коя група ще спадне зависи единствено от вас. Важното в случая е как ще употребите отпуснатите средства. Ако човек е предпазлив и мисли с главата си, положението няма как да се влоши. Осигурете спокойствие и сигурност на семействата си по възможно най-разумния начин!