Кредити до 1000 лева

През последните няколко години българският кредитен пазар претърпя невиждана до сега революция. Става дума за експанзията на бързият  кредит до 1000 лева. За българските потребители кредитите не са нещо ново, но бързите заеми навлязоха на родния пазар едва през последните няколко години. Така се стигна до един феномен, който до сега никога не се е случвал, а именно този вид „помощ“ да се превърне в най-популярната форма на кредитиране.

Колкото и да звучи странно, това наистина е факт и бързите заеми буквално заляха българския кредитен пазар. Те се появиха под най-различни форми и с най-различни условия, а фирмите, които получиха лицензи да предлагат тази услуга се нароиха бързо. Стигна се до там, че потребителите не могат да сварят да научат дори имената на компаниите за отпускане на заеми.

Кое предизвика експанзията в бързото кредитиране?

банкнота от 1000 леваЗа да се даде логично обяснение на това как успя да се стигне до това положение, в което фирмите за бързи кредити до 1000 лева заляха родния пазар, просто трябва да погледнем кого се целят да привлекат фирмите за бързо кредитиране. В случая те са се фокусирали да заангажират вниманието и да събудят интереса на хората с ниски до средни доходи, които във всяко едно общество формират основната част от населението.

Независимо дали живеете в най-бедната или най-богатата страна в света, винаги хората с по-ниски доходи представляват основна част от населението. Именно в една такава ситуация фирмите за бързи кредити се ориентират доста добре и привличат именно тази част от потребителите.

Обикновено сме свикнали да чуваме, че най-трудно получава финансиране този, който се нуждае от него най-осезаемо. Тази максима е валидна в почти всеки случай, но не и когато говорим за бърз кредит до 1000 лева.

Какви са условията за получаване на бърз кредит до 1000 лева?

Както вече споменахме, бързите кредити до 1000 лева предизвикаха огромния интерес на потребителите именно със занижените условия при тази услуга. Обикновено основното условие на повечето компании е това кандидатът да има редовна работа. Под редовна работа имаме предвид такава, която да е на постоянен трудов договор. Сезонната заетост няма да ви помогне да получите финансова помощ, тъй като се счита, че рискът от неплатежоспособност е завишен.

Днес се счита, че приблизително половината от заемите на родния пазар спадат в тази категория и са отпуснати от небанковите кредитни институции. Относно рисковете, държавата е поела доста отговорна роля в това отношение. Така чрез поредица от критерии, закони и изисквания, както и чрез редовни проверки, фирмите за бързи кредити са успели да станат наистина надежден източник на финансиране.

Ако пък имате все пак трудност с изплащането, тогава това не е толкова страшно. Просто се свържете с фирмата, която ви е финансирала и се договорете за рефинансиране или пък за разсрочване на вашите задължения във времето. Това може малко да оскъпи задълженията ви, но все пак ще ви помогне да ги погасите до край.

Бързият кредит до 1000 лева предоставя уникални възможности за временно разрешаване на проблемите. Възползвайте се от него и осигурете спокойствие и сигурност във вашето семейство.